No module Published on Offcanvas position
9171 Győrújfalu, Ady Endre utca 7. +36-96-541-200 igazgatas@gyorujfalu.hu Hétfő - Csütörtök: 8:00-12:00 és 13:00-15:45

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató!

Köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy ellátogatott Győrújfalu Község honlapjára.

Településünk Győr központjától 5 kilométerre fekszik csodálatos természeti környezetben a Duna mellett, a Szúnyog sziget és a Püspök erdő szomszédságában, a Szigetköz kapujában.

A falut a szigetközi kerékpárút köti össze a kisalföldi megyeszékhellyel és Mosonmagyaróvárral is. Két horgásztó vonzza ide a nyugodt szabadidő eltöltésének szerelmeseit, hangulatos falusi utcáink a vidéki hangulatra vágyókat, vendéglátóhelyeink a halászlé ízét kedvelőket, evangélikus és katolikus templomunk pedig az Istenben való elmélyedés követőit.

Egy akkora település életében, mint amekkora Győrújfalu, talán a legfontosabb érték a közösség.

Különösen igaz ez ránk, hiszen egy olyan faluban élünk, amelynek egyik felében tősgyökeres újfaluiak laknak, a másik felében pedig betelepülők, akik itt képzelik el jövőjüket.

Az egyik oldal az évszázados hagyományt, a szigetközi bölcsességet képviseli, ami apáról fiúra szállt, a másik oldal pedig a dinamizmust, a vállalkozószellemet.

Győrújfalu úgy hiszem, erős és öntudatos település, ahol az emberek a központi normatíva mellett képesek okosan pénzt szerezni, és azt képesek okosan elkölteni. Ahol az emberek tudnak élni az Európai Unió adta lehetőségekkel, és sikeresen pályáznak intézményeik, környezetük fejlesztésére. Ahol az emberek készek áldozatot hozni közösségükért, mert hisznek benne, hogy együtt többre megyünk. Készek a társadalmi munkára és kapcsolati tőkéjük felajánlására, hogy ezáltal épüljön és szépüljön szeretett falujuk.

Azokat, akik azon gondolkoznak, hogy ide költözzenek, csak biztatni tudom. Az önkormányzat segít a telekvásárlásban, tanácsot ad, és ígérem, az új lakosok is hamar be tudnak illeszkedni ebbe a nyitott közösségbe.

Szintén biztatom azokat a vállalkozókat, akik Győr közvetlen közelében, ragyogó adózási feltételek mellett szeretnének fejlődni a faluval együtt. Jöjjenek, telepedjenek le nálunk, hiszen a megyeszékhely vonzáskörzetében nálunk a legalacsonyabb az iparűzési adó, a győri városközpont csak 5, az ipari park pedig 9 kilométerre található tőlünk.

A Szigetköz kapuja befogadó falu, amely igyekszik otthon nyújtani mindenkinek, aki képes közösségben élni és értéket teremteni.

Nagy Imre Attila
polgármester