No module Published on Offcanvas position
9171 Győrújfalu, Ady Endre utca 7. +36-96-541-200 igazgatas@gyorujfalu.hu Hétfő - Csütörtök: 8:00-12:00 és 13:00-15:45

SZOCIÁLIS GONDOZÓ GYŐRÚJFALUN

Kedves Győrújfaluiak!

 

Szeretném tájékoztatni a lakosságot, hogy 2022. márciusától Győrújfalun is elérhető szolgáltatás a házi segítségnyújtás.  A szociális, kulturális bizottságunk 2020. novemberében állt elő első alkalommal azon javaslatával, mely szerint szociális gondozó foglalkoztatása valósuljon meg Győrújfalun. Azóta támogató testületi döntés, számos pályázati kiírás történt, majd idén sikerült az állást betölteni.

A házi segítségnyújtás (vagyis a szociális gondozó által ellátott feladat)  az igénybe vevő személy lakásán, lakókörnyezetében biztosítja a SZOCIÁLIS SEGÍTÉST és SZEMÉLYI GONDOZÁST.   (A szociális segítés magába foglalja a bevásárlást, a gyógyszer kiváltás stb. a személyi gondozás pedig jelenti az öltöztetést, fürdetést, ápolást, beszélgetést, vagy akár sétáltatást.)  

A szociális gondozó hozzájárul ahhoz, hogy az igénybe vevő (gondozott) fizikai, mentális, szociális szükséglete életkorának, egészségi állapotának megfelelően biztosított legyen saját otthonában.

A feladatok ellátása napi 8 órában történik, az ellátási terület pedig Győrújfalu közigazgatási területe. A gondozás térítésmentesen vehető igénybe, előzetes környezettanulmányt, felmérést követően megállapodás megkötése szükséges.  A gondozottak kiválasztásánál különösen figyelembe vehető szempont az életkor, a betegség, fogyatékosság, hozzátartozók megléte vagy hiánya, önellátási képesség foka stb.   

A szociális gondozó által ellátottak köre, száma folyamatosan változik , így aki igényt tart rá, de jelenleg –esetleg-kapacitás hiánya miatt nem kerül be a gondozottak közé, annak is érdemes a jelentkezését leadni és időnként érdeklődni a szabad helyek felől.

Szeretném megosztani a szociális gondozó kolléganő rövid bemutatkozóját:

„Járfás Rékának hívnak. 2012-ben végeztem el a szociális gondozó és ápolói szakmát, mely képzés időtartama alatt is számos tapasztalatot szereztem az idősgondozás terén. Közvetlenül a tanfolyam befejezése után elhelyezkedtem házi segítségnyújtás szolgáltatásában Győr területén. Ezt követően bentlakásos intézményben dolgoztam. 2020. júniusa óta ismételten házi segítségnyújtás területén kezdtem el dolgozni, 2022. márciusától Győrújfalu területén.”

           

 A szolgáltatás hétfőtől péntekig 08.00-16.00 között vehető igénybe.

Elérhetőségek: 06/20-221-20-62 , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben ismer olyan idős, egyedülálló, beteg személyt, akinek a szociális gondozó által nyújtott szolgáltatások igénybevételére lenne szüksége, kérem, tájékoztassák a személyt a lehetőségről, vagy értesítsék a szociális gondozónőt.

 

Köszönjük az együttműködést!

Figyeljünk egymásra!

 

Illés Klaudia

önkormányzati képviselő

Szociális, kulturális bizottság elnöke